Συχνές Ερωτήσεις - Κίνημα Συνταξιούχων & Ανέργων (ΚΙΝΗΣΑ)

Η νίκη είναι δική μας ...γιατί το δίκαιο είναι μαζί μας!
Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ενημέρωση

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

1) Έχετε γραφεία; Που είναι; Δεν τα βλέπουμε!
Απ: Τα γραφεία μας είναι διασκορπισμένα σε όλη την ελληνική επικράτεια. Κάθε καφενείο είναι το γραφείο μας για τους μεγαλύτερους και κάθε καφετέρια για τους μικρότερους.

2) Οι συνταξιούχοι δεν ξέρουν ίντερνετ. Πως θα ενημερώνονται;
Απ: Γνωρίζουν πολύ καλά τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους ...που είναι άνεργα και παίζουν το ίντερνετ στα δάκτυλα!

3) Αν δεν βγείτε στους δρόμους, δεν γίνεται τίποτα!
Απ: Σήμερα, δεν είμαστε στην εποχή της ντουντούκας! Υπάρχουν τα κοινωνικά δίκτυα, που την επόμενη στιγμή γνωρίζουν όλοι τα πάντα! Με αυτά θα πορευτούμε και με αυτά θα νικήσουμε!

4) Μα δεν γνωρίζουμε κανέναν! Δεν ξέρουμε ποιοι είστε και τι θέλετε;
Απ: Δεν είμαστε γνωστοί πολιτικοί και συνδικαλιστές. Είμαστε σαν κι εσάς, που είπαμε πως δεν πάει άλλο αυτή η καταστροφή της χώρας! Δώσαμε τα χέρια και μπήκαμε μπροστά λέγοντας με οργή: Φτάνει πιά!

5) Πως θα σας εμπιστευτούμε;
Απ: Εμπιστευτήκατε όμως ξανά και ξανά τους ψεύτες λαοπλάνους και λαϊκές εθνοσωτήρες όλων των παρατάξεων και ιδού που φτάσαμε! Στον πάτο της καταστροφής! Εμείς δεν είμαστε γνωστοί πολιτικοί. Είμαστε άνθρωποι της διπλανής πόρτας, καταξιωμένοι επαγγελματίες και οικογενειάρχες, που κλαίμε καθημερινά για την κατάντια της χώρας. Έλα κι εσύ μαζί μας να πολεμήσουμε μαζί!

6) Γιατί το κάνετε; Τι έχετε κρυφά στο νου σας;
Απ: Δεν έχουμε τίποτα κρυφά στο νου μας και δεν ζητάμε τίτλους και αξιώματα. Δεν λέμε φύγε εσύ.. να έρθω εγώ… να φάω κι εγώ! Εμείς λέμε, πως θέλουμε την Ελλάδα μας πίσω και να ζήσουμε ειρηνικά και φιλικά, σύμφωνα με τις αξίες της ελληνικής φυλής.

7) Θα κατέβετε αυτοδύναμοι ή θα επιδιώξετε συνεργασία με κάποιο γνωστό κόμμα;
Απ: Θα κατέβουμε αυτοδύναμοι! Δεν εμπιστευόμαστε κανένα γνωστό κόμμα, γιατί όλα έβαλαν το δακτυλάκι τους να φτάσουμε στην καταστροφή! Για εμάς όλα τα παλιά κόμματα είναι για άμεση απόσυρση! Να δημιουργηθούν νέα, με νέους ανθρώπους που αγαπάνε την Ελλάδα και τους Έλληνες.

8) Γιατί εσείς δε θα κάνετε τα ίδια με τον Σαμαρά τον Τσίπρα και τους άλλους, που άλλα υπόσχονταν πριν τις εκλογές και άλλα έκαναν μετά;
Απ: Γιατί εμείς δεν έχουμε ούτε υπακούμε σε ντόπια ή ξένα αφεντικά. Τας αφεντικά για εμάς είναι η αγάπη για την πατρίδα και κύριο μέλημά μας είναι να σωθεί η χώρα από τα νύχια των τοκογλύφων.

9) Αν μπείτε στο Κοινοβούλιο, με ποια κόμματα μπορείτε να συνεργαστείτε για μια Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας;
Απ: Αν πρόκειται για Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, μπορούμε να συνεργαστούμε με όλα τα κόμματα που έχουν τον ίδιο σκοπό και στόχο. Μια τέτοια συνεργασία θα είναι συγκεκριμένη και θα έχει χρονική διάρκεια.
Αν είναι μια απλή Κυβέρνηση Συνεργασίας, τότε θα θέσουμε τις δικές μας θέσεις. Αν γίνουν αποδεκτές στο σύνολο, τότε θα υπάρξει μια συνεργασία υπό την αίρεση πως θα κινείται προς τη Σωτηρία της χώρας.

10) Γιατί απευθύνεστε μόνο στους συνταξιούχους τους ανέργους και αποδήμους; Οι άλλες οι τάξεις δε σας ενδιαφέρουν;
Απ: Όλα τα κόμματα αντιπροσωπεύουν μια μερίδα του ελληνικού λαού. Εμείς ξεκινήσαμε ως Κίνημα Διαμαρτυρίας να υπερασπίσουμε αυτές τις κοινωνικές ομάδες, που είναι αδύναμες και στην κυριολεξία σφάζονται ανηλεώς από όλα τα κόμματα. Οι Συνταξιούχοι και οι Άνεργοι, έχουν τώρα το δικό τους κόμμα να τους υπερασπιστεί.

11) Σας ενδιαφέρει μόνο οι Συνταξιούχοι και οι Άνεργοι;
Απ: Το ΚΙΝΗΣΑ δεν μπαίνει μπροστά για συντεχνιακύς λόγους, δηλαδή μόνο για προάσπιση των Συνταξιούχων και Ανέργων αλλά μπαίνει μπροστά για όλο τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό, από τα απάνθρωπα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, που τον οδηγούν στην καταστροφή του.

12) Ποια είναι η ιδεολογική σας ταυτότητα;
Απ: Προερχόμαστε κυρίως από δύο μεγάλες κοινωνικές μάζες, αυτές των Συνταξιούχων και Ανέργων, που στην ουσία δεν ανήκουν σε κανένα από τα γνωστά κόμματα, γιατί όλα τους κυνηγούν. Παρ’ όλα αυτά εμείς δεν ξεχωρίζουμε τους Έλληνες σε αριστερούς, δεξιούς, ακροαριστερούς, ακροδεξιούς , κεντρώους κλπ. Εμείς στο ΚΙΝΗΣΑ τους θέλουμε όλους ενωμένους σαν μια γροθιά, για να σώσουμε τη χώρα. Η ιδεολογική μας ταυτότητα, πηγάζει μέσα από τις διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας και αυτές θέλουμε να διατηρήσουμε και να μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενεές των Ελλήνων.

13) Σε μια απλή κυβέρνηση συνεργασίας, με ποια κόμματα δεν θα συνεργαζόσασταν ποτέ;
Απ: Προφανώς με τα ακραία κόμματα αριστερά και δεξιά αλλά και με ακραία κόμματα που δηλώνουν κεντρώα και καταληστεύουν και δεν σέβονται τον ελληνικό λαό. Επίσης δεν θα συνεργαστούμε ποτέ, με κόμματα που ψήφισαν μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους.

14) Είστε αντιμνημονιακό κόμμα;
Απ: Ναι είμαστε αντιμνημονιακό κόμμα και έτσι θα παραμένουμε μέχρι τέλους. Θα διερευνήσουμε σε βάθος τι ακριβώς έγινε και μας έσυραν στα μνημόνια και θα αποδοθούν ευθύνες, σε όλους όσους εμπλέκονται στην καταστροφή της χώρας.

15) Είστε Ευρωπαϊστές ή Αντιευρωπαϊστές;
Απ: Είμαστε Ευρωπαϊστές αλλά αυτήν την Ευρώπη δεν τη θέλουμε! Εμείς ζητάμε μια καινούργια ενταξιακή συμφωνία που θα είναι επ’ ωφελεία και της Ελλάδος και όχι όπως έγινε, που ουσιαστικά η Ευρώπη έδειξε όλες τις προθέσεις της, για την καταστροφή της Ελλάδος. Σύνθημά μας: Καινούργια Ένταξη - Καινούργια Συμφωνία. Αν μας το αρνηθούν, υπάρχει και το παράδειγμα της Μεγάλης Βρετανίας.

16) Θα υποστηρίζατε ένα Grexit?
Απ: Κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις και με γνώμονα τα συμφέροντα της Ελλάδος και του Ελληνικού λαού, θα το υποστηρίζαμε ως έσχατο μέσο αντίστασης στον κατακτητή.

17) Ευρώ ή Δραχμή; Ποια είναι η θέση σας;
Απ: Το Ευρώ έτσι όπως κατάντησε, αποτελεί το βρόγχο όλων των αδυνάτων λαών του Νότου και κυρίως των χωρών που μπήκαν σε μνημόνια. Το Ευρώ έχει ημερομηνία λήξης και ήδη υπάρχουν σκέψεις για άλλο νόμισμα. Συνεπώς πολλά κράτη της Ε.Ε. θα στραφούν -αναγκαία- προς τα εθνικά τους νομίσματα ή σε κάτι νέο, αντί του Ευρώ. Η θέση μας είναι σαφής: Θέλουμε δικό μας Εθνικό Νόμισμα, για να ανακτήσουμε την κυριαρχία της χώρας μας.

18) Ποιοι είναι οι χορηγοί σας; Ποιος σας χρηματοδοτεί;
Απ: Δεν έχουμε κανέναν εμφανή ή αφανή χρηματοδότη. Η προσπάθεια γίνεται «εκ των ενόντων» και όλα τα μέλη στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια από το υστέρημά τους. Άραγε δεν αναφερόμαστε ούτε απολογούμαστε για τις ενέργειες μας σε κανένα χορηγό ή χρηματοδότη.

19) Υπάρχουν τόσα κόμματα. Τι το καινούργιο έρχεστε να πείτε εσείς;
Απ: Όντως υπάρχουν πολλά κόμματα. Όμως τα κόμματα εξουσίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΟΣ-ΑΝΕΛ έχουν στιγματιστεί ως μνημονιακά κόμματα και έχουν απαξιωθεί στη συνείδηση του Έλληνα, γιατί τα θεωρούν υπαίτια για την καταστροφή της χώρας. Επίσης υπάρχουν κι άλλα κόμματα που βρίσκονται εντός Βουλής αλλά είτε έχουν προβλήματα με τη δικαιοσύνη είτε δε θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη της εξουσίας και είναι σαν να μην υπάρχουν.
Το ΚΙΝΗΣΑ έρχεται να καλύψει όλο αυτό το κενό και να δώσει μια καινούργια νότα αισιοδοξίας και ελπίδας στον χειμαζόμενο Έλληνα των μνημονίων. Ερχόμαστε με κεντρικό σύνθημα: «Να μπούμε Ανάχωμα στη λαίλαπα της καταστροφής».

20) Στο καταστατικό υπάρχει η Αίτηση Μομφής; Τι ακριβώς είναι;
Απ: Θεωρούμε το καταστατικό μας πρωτοπόρο και καλύπτει πολλά καινοτόμα θέματα για ένα σύγχρονο προοδευτικό κίνημα όπως το ΚΙΝΗΣΑ. Με την Αίτηση Μομφής, διασφαλίζουμε πως δεν θα υπάρξουν σκάνδαλα από τα στελέχη του. Την αίτηση μπορεί να την κάνει οποιοδήποτε τακτικό μέλος, προς οποιοδήποτε άλλο εάν έχει παραβλέψει δολίως τις αρχές και τις θέσεις του ΚΙΝΗΣΑ και έχει επιφέρει ζημιά για τους Έλληνες και τη χώρα. Από την αίτηση Μομφής, δεν απαλλάσσεται ούτε ο Πρόεδρος του ΚΙΝΗΣΑ.

21) Τι θα κάνετε με όλους αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή; Θα υπάρξει τιμωρία;
Απ: Εφόσον έχουν τελεστεί εγκλήματα σε βάρος της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού, η Δικαιοσύνη θα πρέπει να επέμβει και να τιμωρήσει δεόντως τους ενόχους. Εμείς θα λύσουμε τα χέρια της Δικαιοσύνης και θα την προτρέψουμε να επέμβει, όπου υπάρχει καταγγελία και διαφθορά. Κανείς δεν είναι πάνω από τους νόμους!

22) Ποια είναι η θέση σας για τη Μακεδονία;
Απ: Η γειτονική χώρα κάνει μια απάτη πλαστογραφώντας την ιστορία για να διεκδικήσει το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, που εμείς σε καμία περίπτωση δε θα επιτρέψουμε. Αν όμως κάποιοι τολμήσουν και παραδώσουν το όνομα, τότε εμείς θα το ανατρέψουμε. Για το ΚΙΝΗΣΑ η Μακεδονία είναι Ελλάδα και η Ελλάδα δεν χαρίζεται σε κανέναν!


Επιστροφή στο περιεχόμενο