Πρώτα η Ελλάδα - Κίνημα Συνταξιούχων & Ανέργων (ΚΙΝΗΣΑ)

Η νίκη είναι δική μας ...γιατί το δίκαιο είναι μαζί μας!
Μετάβαση στο περιεχόμενο
Διάφορα
Πρώτα η Ελλάδα!

Οι πρόσφατες πολύμηνες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελληνικής κυβέρνησης και των Αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δείχνουν ξεκάθαρα ότι η Ένωση είναι πεδίο σκληρού ανταγωνισμού και όχι αγαστής συνεργασίας. Κάτω από αυτές τις συνθήκες υπάρχουν μόνο δύο επιλογές για την πατρίδα μας. Είτε παραμένουμε εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και χρησιμοποιούμε όλα τα όπλα που διαθέτουμε για την υπεράσπιση και προώθηση των συμφερόντων του Ελληνικού λαού είτε αποχωρούμε συντεταγμένα. Δυστυχώς για τον Ελληνικό λαό η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, διάλεξε έναν τρίτο δρόμο, αυτόν που είναι επικερδής για αυτήν αλλά επιζήμιος για τον Ελληνικό λαό και το έθνος. Ο οδικός χάρτης που χρησιμοποιεί και η σημερινή κυβέρνηση τιτλοφορείται "ό,τι πεις εσύ αφεντικό!".

Δημόσιο χρέος
Το Ελληνικό Κράτος, όπως σχεδόν όλα τα κράτη, δανείζεται για να εξοφλεί δάνεια που λήγουν και όχι για να πληρώνει μισθούς και συντάξεις! Οι μισθοί, οι συντάξεις και όλες οι κοινωνικές δαπάνες δεν ξεπερνούν τα 30 δις ευρώ το χρόνο ενώ τα έσοδα του Ελληνικού Κράτους από την φορολογία φυσικών και νομικών προσώπων ξεπερνούν τα 50 δις ευρώ. Από τα 20 δις ευρώ που περισσεύουν τα 6 δις πηγαίνουν για λειτουργικές δαπάνες του δημοσίου, 7 δις για δημόσιες επενδύσεις και 7 δις για την πληρωμή των τόκων στους δανειστές!
Το Ελληνικό Δημόσιο Χρέος από το 2010 έως σήμερα σε απόλυτους αριθμούς έχει αυξηθεί ελάχιστα, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στις περισσότερες χώρες του κόσμου!
Αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα τότε κάποιοι δανειστές για να πάρουν τα χρήματά τους πίσω θα απαιτήσουν και την εξόφληση των ξένων οφειλών προς την Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι θα αναγκαστεί η Γερμανική κυβέρνηση να εξοφλήσει και το Κατοχικό Δάνειο προς την Ελλάδα που ανέρχεται σήμερα σε 80 δις! Σε μια τέτοια περίπτωση η Γερμανία αντί να πάρει από την Ελλάδα θα αναγκαστεί να πληρώσει κι από πάνω! Αυτός είναι και ο λόγος που μας δάνειζε όλα τα χρόνια και μας δανείζει ακόμα. Στόχος των Γερμανών είναι να διαλύσουν εντελώς το Ελληνικό Κράτος. Αν το Ελληνικό Κράτος πάψει να υπάρχει τότε θα γλυτώσουν πάνω από 300 δις ευρώ για εξοφλήσεις παλαιών υποχρεώσεων! Είναι πολλά τα λεφτά ακόμα και για τους Γερμανούς!

Η ανάγκη του Εθνικού Νομίσματος
Πρωταρχικός στόχος μιας οποιασδήποτε σοβαρής κυβέρνησης είναι η πλήρης αξιοποίηση του παραγωγικού δυναμικού της χώρας, έμψυχου και άψυχου. Η δραστική καταπολέμηση της μακρόχρονης ανεργίας έως την ολοκληρωτική εξάλειψή της αποτελεί στοίχημα ζωής για οποιαδήποτε πραγματικά προοδευτική κυβέρνηση. Το σημερινό επίπεδο της ανεργίας στην Ελλάδα είναι απαράδεκτα υψηλό και παρατηρείται μόνο σε κράτη που ευρίσκονται υπό ξένη κατοχή.
Το χρήμα είναι το αίμα της οικονομίας. Η Ελληνική οικονομία μετά το 2009 ομοιάζει με βαριά πληγωμένο στρατιώτη ο οποίος εξακολουθεί να αιμορραγεί. Τα δημοσιονομικά πλεονάσματα σε αναιμική οικονομία είναι καταστροφικά και αντιστοιχούν σε αφαιμάξεις που γίνονται σε βαριά πληγωμένους. Χωρίς επαρκή τροφοδοσία μιας αναιμικής οικονομίας σε χρήμα οποιαδήποτε προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξή της είναι μάταιη. Για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί μια γιγάντια ροή αναπτυξιακών κεφαλαίων προς τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας. Δυστυχώς για την πατρίδα μας, οι όροι λειτουργίας της ευρωζώνης απαγορεύουν οποιανδήποτε οικονομική ενίσχυση του παραγωγικού δυναμικού ενός κράτους-μέλους που ουσιαστικά έχει χρεοκοπήσει. Κάτω από αυτές τις συνθήκες η εισαγωγή ενός εθνικού νομίσματος στην εσωτερική αγορά καθίσταται απολύτως αναγκαία.
Η εισαγωγή ενός εθνικού νομίσματος θα καταστήσει περιττή την σημερινή υπερφορολόγηση των φυσικών και νομικών προσώπων και θα οδηγήσει σε σημαντικές φοροελαφρύνσεις και καταργήσεις φόρων όπως του ΕΝ.Φ.Ι.Α. Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα απαλλαγεί από τις σημερινές εξωτερικές εξαρτήσεις και τα κόκκινα δάνεια που το οδηγούν σε βέβαιη χρεοκοπία ενώ θα καταστήσει δυνατή την αναγκαία χρηματοδότηση τόσο των ιδιωτικών όσο και των δημοσίων επιχειρήσεων, Επίσης θα ενισχύσει σημαντικά την γεωργική παραγωγή, την βιομηχανική ανάπτυξη, τα δημόσια έργα, την Δημόσια Διοίκηση αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Δημόσια Υγεία και Παιδεία, την Κοινωνική Πρόνοια, την Εθνική Άμυνα, τον τουρισμό και την εμπορική ναυτιλία. Από την εισαγωγή του εθνικού νομίσματος θα κερδίσουν πολύ ή λίγο όλοι οι Έλληνες εκτός από τους εισαγωγείς (μικρή μειοψηφία του ελληνικού λαού). Στην αληθινή δημοκρατία υπερισχύει το συμφέρον της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών!

Πρώτα η Ελλάδα
Οι σχέσεις της Ελλάδας με τις άλλες χώρες πρέπει να βασίζονται στις αρχές "Πρώτα η Ελλάδα" και "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες" και όχι στο σημερινό δόγμα εθνικής υποτέλειας "Ανήκομε εις την Ευρώπη!", το οποίον αν ειπωθεί από πολιτικούς ηγέτες σε χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία οδηγεί αυτόματα σε δημόσια δίκη για εσχάτη προδοσία!

Το Γερμανικό Κατοχικό Δάνειο, μόνιμα απαιτητό!
Οι διεθνώς αναγνωρισμένες οφειλές άλλων κρατών προς την πατρίδα μας θα πρέπει να γίνουν άμεσα απαιτητές, όπως το Γερμανικό Κατοχικό Δάνειο και οι αποζημιώσεις για τον θάνατο 250.000 Ελλήνων από ασιτία λόγω της κατάσχεσης της εγχώριας αγροτικής παραγωγής από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Οι ήδη διεθνώς αναγνωρισμένες οφειλές του Γερμανικού Κράτους προς το Ελληνικό Δημόσιο ξεπερνούν τα 300 δις ευρώ! Αντιθέτως με την σημερινή κυβέρνηση, μία πραγματικά προοδευτική κυβέρνηση θα απαιτούσε την άμεση καταβολή τους ενώ συγχρόνως θα τις ενέγραφε στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού!
Ο Γιώργος Κόπελας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Λονδίνο και εργάστηκε επί πολλά έτη σε διεθνή τράπεζα ως στέλεχος και σε εμπορικές επιχειρήσεις ως σύμβουλος.
Επιστροφή στο περιεχόμενο