Ιδρυτική Διακήρυξη - Κίνημα Συνταξιούχων & Ανέργων (ΚΙΝΗΣΑ)

Η νίκη είναι δική μας ...γιατί το δίκαιο είναι μαζί μας!
Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κόμμα

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ και ΑΝΕΡΓΩΝ (ΚΙΝΗ.Σ.Α.)


Σήμερα (ημέρα) ……………..……….. (ημερομηνία) ………………….. (έτος) ……..…..…. στο χώρο ……………………........…………..………………………………….………… εμείς οι κάτωθι υπογράφοντες αυτή την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος «Κινήματος Ελλήνων Συνταξιούχων και Ανέργων» που οι δύο πρώτες συλλαβές της λέξης κίνημα (ΚΙΝΗ) και τα αρχικά των λέξεων Συνταξιούχων (Σ) και Ανέργων (Α), δημιουργούν το λογότυπο ΚΙΝΗΣΑ (προφέρεται κίνησα).
Έχει έδρα την Αθήνα, έμβλημα ένα χελιδόνι που ξεπετάγεται με ορμή μέσα από τη δίνη της κρίσης και της εθνικής καταστροφής φέρνοντας το μήνυμα της νέας πορείας και της αναγέννησης της Ελλάδας με το ΚΙΝΗΣΑ, έχει ιστοσελίδα στη διεύθυνση: www.kinisa.gr και δηλώνουμε τα εξής:

1. Ποιοι είμαστε
-Είμαστε Έλληνες Ενεργοί Πολίτες και πιστεύουμε στο ισχύον Σύνταγμα της Ελλάδος και στο Δημοκρατικό Πολίτευμα και τους Νόμους του Κράτους.
-Δεν έχουμε καταδικαστεί για σοβαρά αδικήματα και δεν έχουμε στερηθεί τα πολιτικά μας δικαιώματα «του εκλέγειν και εκλέγεσθαι».
-Δεν είμαστε μέλη άλλου πολιτικού κόμματος ή σχηματισμού που ψήφισαν ή στήριξαν τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους ούτε είμαστε μέλη αποκρυφιστικής οργάνωσης ή μέλη μισαλλόδοξων δογμάτων που κηρύττουν τον σκοταδισμό.
-Είμαστε η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που έχει χτυπηθεί ανελέητα από τα απάνθρωπα μνημόνια που μας φόρτωσαν άδικα στις πλάτες μας αυτοί που ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία.

Έτσι μπαίνουμε μπροστά για να σταματήσουμε την καταστροφή της χώρας!
-Αποδεχόμαστε  την Ιδρυτική Διακήρυξη του ΚΙΝΗ.Σ.Α. και στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος θα επιδιώξουμε με κάθε νόμιμο μέσο να διαδώσουμε τις ιδέες του στον ελληνικό λαό με σκοπό την ανάληψη ή την συμμετοχή στην εξουσία για να επιτύχουμε τους εξής βασικούς στόχους:
1. Το σταμάτημα μέσα από τον αγώνα μας της καταστροφικής λαίλαπας των μνημονίων και εφαρμοστικών νόμων που έφεραν τον ελληνικό λαό σε απόγνωση και εθνική καταστροφή.
2. Την επανόρθωση των αδικιών που υφίστανται οι Έλληνες πολίτες και οι νέο-απόδημοι Έλληνες, τις οποίες προκάλεσαν οι εγκληματικές ενέργειες των προηγουμένων κυβερνήσεων που συνεργάστηκαν με  τοκογλύφους και κερδοσκόπους δημιουργώντας το χρέος που μας πνίγει.
3. Την ανάπτυξη της χώρας μας με την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της πατρίδος μας και των φυσικών πόρων της.
4. Την αμυντική, διατροφική, ενεργειακή, οικονομική και τεχνολογική αυτάρκεια της Πατρίδας μας.
5. Την προστασία του φυσικού και πολιτισμικού πλούτου της Πατρίδας μας
6. Την προστασία της ομοιογένειας του Ελληνικού Έθνους και των πατροπαράδοτων Ελληνικών  πνευματικών ιδεωδών και παραδόσεων.

2. Η ιδεολογική μας ταυτότητα
-Το ΚΙΝΗΣΑ δεν ξεχωρίζει τους Έλληνες σε αριστερούς, ακροαριστερούς, δεξιούς, ακροδεξιούς, κεντρώους και τα συναφή, αλλά έρχεται να ενώσει όλους τους Έλληνες για να ξαναδώσει την χαμένη αξιοπρέπεια και ταυτότητα των Ελλήνων που στηρίζεται στα πατροπαράδοτα ήθη και έθιμα καθώς και στα πνευματικά ιδεώδη του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

3. Γιατί Κίνημα
Ξεκινήσαμε ως Ανανεωτικό και Προοδευτικό Κίνημα διότι είναι αναγκαίο όσο ποτέ ο ελληνικός λαός να υποστηρίξει νέα κινήματα και σχηματισμούς που δεν έχουν πολιτικό παρελθόν.

4. Δεν έχουμε παρελθόν… αλλά μόνο μέλλον!
- Όλα τα ιδρυτικά μέλη δεν είμαστε επαγγελματίες ή ανεπάγγελτοι πολιτικοί.
- Ως συνταξιούχοι είμαστε άτομα που  έχουμε δουλέψει σκληρά για πάρα πολλά χρόνια,  έχουμε διακριθεί στον τομέα μας και έχουμε προσφέρει τα πάντα στην πατρίδα μας.
- Ως άνεργοι είμαστε  άτομα κυρίως νέα, με γνώσεις και πτυχία που βρίσκουμε τις πόρτες κλειστές ή στην καλύτερη περίπτωση θέσεις με μισθούς πείνας.
- Ως εργαζόμενοι είμαστε αυτοί που προσπαθούμε να σταθούμε στα πόδια μας βιώνοντας τη λαίλαπα των μνημονίων που ζούμε καθημερινά.
- Τέλος, καλούμε τους ξενιτεμένους απόδημους αδελφούς μας να προσφέρουν μέσα από την εμπειρία τους στο εξωτερικό και να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους να συμμετέχουν ενεργά στα πολιτικά πράγματα της Πατρίδας μας.  
- Με το Κίνημά μας, οι νεώτεροι με την ορμή τους (’Ανεργοι και νέοι Απόδημοι) και οι μεγαλύτεροι με την πείρα τους και τη σοφία τους (Συνταξιούχοι και επιτυχημένοι Απόδημοι), καλούμε όλους τους σκεπτόμενους Έλληνες να συμμετάσχουν στην Νέα Απελευθέρωση και Αναγέννηση της Πατρίδας μας.

5. Η Σημερινή Κατάσταση της Πατρίδας μας
-Πιστεύουμε πως η Ελλάδα σήμερα τελεί υπό κατοχή ξένων πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων που στοχεύουν στον αφανισμό του Ελληνικού πληθυσμού της Πατρίδας μας για να ληστέψουν τους υλικούς και πνευματικούς θησαυρούς της. Εμείς όμως θα αγωνιστούμε για να αποτύχουν τα δόλια σχέδιά τους.
-Θύματα είναι όλοι οι Έλληνες με τις χιλιάδες αυτοκτονίες, με τα χιλιάδες ελληνόπουλα που βιώνουν την νέα μετανάστευση, την  ηθική διάβρωση και τον οικονομικό μαρασμό το Ελληνικού Έθνους, ενός έθνους που φθίνει καθημερινά υποτασσόμενο σε κάθε λογής «πολύ-πολιτισμική» ιδεοληψία.   
-Η Ανθρωπιστική αυτή Κρίση θα αντιμετωπιστεί με την Ανάκτηση της  Εθνικής Κυριαρχίας και την Αποβολή των ξένων επικυρίαρχων, όπως τρόικες, κουαρτέτα, διεθνείς μεγαλοτραπεζίτες και παράνομοι σύμβουλοι,  στόχοι που θα αποτελέσουν το πρώτο μέλημα του ΚΙΝΗΣΑ.

6. Δικαιώματα των Συνταξιούχων
Ο πρώτος βασικός μας στόχος είναι η κατάργηση των αντισυνταγματικών περικοπών των συντάξεων που έχουν υποστεί οι συνταξιούχοι με βάναυση παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.
Οι συνεχιζόμενες αυτές περικοπές με τα κατοχικά μνημόνια έχουν δημιουργήσει ένα φαύλο κύκλο που οδηγεί την Ελληνική οικονομία στην καταστροφή.
Ο φαύλος αυτός κύκλος λειτούργησε και συνεχίζει να λειτουργεί ως εξής:
Α) Οι περικοπές των συντάξεων μειώνουν το χρήμα που κυκλοφορεί στην αγορά, δηλαδή την λεγόμενη «ρευστότητα».
Β) Η περικοπή των συντάξεων μειώνει και τα έσοδα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προς τις οποίες κατευθύνεται το εισόδημά των συνταξιούχων καθόσον οι συνταξιούχοι αναγκάζονται να μειώσουν περαιτέρω τις καθημερινές δαπάνες τους. Επί πλέον, οδηγεί πολλούς από αυτούς στα όρια της ανέχειας.
Γ) Η μείωση  των εσόδων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων οδηγεί σε μειώσεις μισθών και απολύσεις, άρα και σε μείωση των καταβαλλομένων  ασφαλιστικών εισφορών.
Δ) Η μείωση των καταβαλλομένων  ασφαλιστικών εισφορών οδηγεί σε νέες μειώσεις των συντάξεων και κλείνει τον φαύλο κύκλο.
Η κατάληξη θα είναι ο σχεδόν μηδενισμός των συντάξεων, η απαράδεκτη μείωση του συνολικού ποσού των καταβαλλομένων  ασφαλιστικών εισφορών και η καταστροφή της Ελληνικής οικονομίας.
Η πολυδιαφημιζόμενη μικρή μείωση της ανεργίας δεν επηρεάζει τον φαύλο κύκλο γιατί αφορά τον αριθμό των θέσεων που τώρα δίδονται με πολύ χαμηλότερες αποδοχές από ότι προ των μνημονίων.
Εμείς θα σπάσουμε αυτό τον φαύλο κύκλο με την κατάργηση των αντισυνταγματικών περικοπών των συντάξεων.

7. Στήριξη των Ανέργων
- Ο δεύτερος βασικός στόχος μας είναι η πλήρης αξιοποίηση του παραγωγικού δυναμικού της χώρας, έμψυχου και άψυχου. Η δραστική καταπολέμηση της ανεργίας έως την ολοκληρωτική εξάλειψή της αποτελεί βασικό στόχο  για μας ως μία πραγματικά προοδευτική κυβέρνηση που προσδοκούμε να γίνουμε.
Το σημερινό επίπεδο της ανεργίας στην Ελλάδα είναι απαράδεκτα υψηλό και υπονομεύει το μέλλον όλων μας.
-Το ΚΙΝΗΣΑ θα αγωνιστεί για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας κυρίως στον ιδιωτικό τομέα με αξιοποίηση των προσοντούχων ανέργων νέων μας  με την καθοδήγηση εθελοντών συνταξιούχων αλλά και με την γενίκευση των επιδομάτων ανεργίας σε αντάλλαγμα για την προσφορά κοινωνικού έργου από τους υγιείς ανέργους και με δίωξη του παραεμπορίου.
-Την αποτροπή με κάθε δυνατό μέσο της μετανάστευσης των Ελλήνων στο εξωτερικό διευκολύνοντας την μετεγκατάστασή τους σε περιοχές της Ελλάδας όπου οι δεξιότητες τους έχουν ζήτηση, ειδικά στην πρωτογενή παραγωγή και στις νέες τεχνολογίες.

8. Εξυγίανση του Ελληνικού Δημοσίου
Όπως σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου έτσι και στην Ελλάδα οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να διακρίνονται για την εργατικότητά τους, την εντιμότητά τους και την ευφυΐα τους. Δυστυχώς για την πατρίδα μας ένας μεγάλος αριθμός υπαλλήλων του Ελληνικού Δημοσίου και των Δ.Ε.Κ.Ο.  δεν ανταποκρίνονται όπως πρέπει στα καθήκοντά τους.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η υλοποίηση οποιουδήποτε φιλολαϊκού κυβερνητικού προγράμματος είναι πρακτικά αδύνατη χωρίς την αξιολόγηση και αντικατάσταση των ανίκανων και διεφθαρμένων δημοσίων λειτουργών. Καιρός είναι το Ελληνικό Δημόσιο να απαλλαγεί από την κομματοκρατία (που το έχει οδηγήσει στην αδράνεια και στην διαφθορά) και να επιδιώξει την  αξιοκρατία υιοθετώντας ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια επιλογής, αξιολόγησης και λειτουργίας του προσωπικού.
Η διαχρονική έλλειψη αξιοκρατίας στην Ελλάδα είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για τη σημερινή τραγική οικονομική κατάσταση στην χώρα μας. Όπως στον ιδιωτικό τομέα για κάθε νόμιμη συναλλαγή ισχύει το "ο πελάτης έχει πάντα δίκιο", έτσι και στον δημόσιο τομέα κάθε "νόμιμη απαίτηση  του πολίτη θα δικαιώνεται".

9. Στήριξη της Οικογένειας
Στηρίζουμε με κάθε τρόπο την Οικογένεια και ειδικότερα τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες γιατί το δημογραφικό πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα με σοβαρά και αναγκαία μέτρα όπως:
- Κρατική μέριμνα για παιδιά ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.
-Κίνητρα σε νέες Ελληνίδες μητέρες για γέννηση παιδιών και επιδόματα-βοηθήματα μητρότητας αρκετά για την επιβίωσή αυτών και των ανήλικων παιδιών τους. Η υπογεννητικότητα στην πατρίδα μας λόγω της οικονομικής ανέχειας αποτελεί πλέον εθνική πληγή.
- Κίνητρα και φοροαπαλλαγές σε νέα ζευγάρια που ξεκινούν τη νέα τους οικογενειακή η/και επιχειρηματική ζωή συμβουλεύοντάς τα αφιλοκερδώς με ομάδες  έμπειρων συνταξιούχων που θα οργανώσει το ΚΙΝΗΣΑ.

10. Κρατικό Σύστημα Υγείας
Η Υγεία είναι δημόσιο αγαθό και θα πρέπει να είναι προσιτή σε όλους τους Έλληνες και επομένως απαιτούνται:
- Άμεση παρέμβαση για ουσιαστική αναβάθμιση του Κρατικού Συστήματος Υγείας, με ιδιαίτερη προσοχή στους χρόνιους πάσχοντες.
- Υπολογιστικά συστήματα Ελληνικής δημιουργίας σε όλα τα στάδια και για όλες τις πράξεις και τις προμήθειες για πλήρη ηλεκτρονικό έλεγχο όλων των δαπανών ώστε να σταματήσει το «Μεγάλο Φαγοπότι» εις βάρος των ασφαλισμένων και των ασθενών. Κεντρικό μας σύνθημα: «Κανένας Έλληνας χωρίς γιατρό και φάρμακα».

11. Ανάγκη το Εθνικό Νόμισμα
Το χρήμα είναι το αίμα της οικονομίας. Χωρίς επαρκή τροφοδοσία μιας αναιμικής οικονομίας σε χρήμα, οποιαδήποτε προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξή της είναι μάταιη.
Για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η χωρίς περιορισμούς απαραίτητη ροή αναπτυξιακών κεφαλαίων προς τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας. Επομένως η εισαγωγή ενός εθνικού νομίσματος στην εσωτερική αγορά καθίσταται απολύτως αναγκαία.
Η εισαγωγή ενός εθνικού νομίσματος θα καταστήσει  περιττή την σημερινή υπερφορολόγηση των φυσικών και νομικών προσώπων και θα οδηγήσει σε σημαντικές φοροελαφρύνσεις και καταργήσεις φόρων όπως του ΕΝΦΙΑ.
Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα απαλλαγεί από τις σημερινές εξωτερικές εξαρτήσεις και τα κόκκινα δάνεια που το οδηγούν σε βέβαιη χρεοκοπία ενώ θα καταστήσει δυνατή την αναγκαία χρηματοδότηση τόσο των ιδιωτικών όσο και των δημοσίων επιχειρήσεων.
Επίσης θα ενισχύσει σημαντικά την γεωργική παραγωγή, την βιομηχανική ανάπτυξη, τα δημόσια έργα, την Δημόσια Διοίκηση αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση,  την Δημόσια Υγεία και Παιδεία, την Κοινωνική Πρόνοια, την Εθνική Άμυνα, τον Τουρισμό και την Εμπορική Ναυτιλία.
Από την εισαγωγή του εθνικού νομίσματος θα κερδίσουν όλοι οι Έλληνες εκτός από τους εισαγωγείς (μικρή μειοψηφία του ελληνικού λαού). Στην αληθινή δημοκρατία υπερισχύει το συμφέρον της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών!
Η χρήση εθνικού νομίσματος,  μεταξύ άλλων,  καθιστά δυνατή  την ίδρυση και λειτουργία νέων ελληνικών τραπεζών για την αναγκαία χρηματοδότηση αναπτυξιακών προγραμμάτων σε διάφορους τομείς της οικονομίας όπως η γεωργία, η κτηνοτροφία, η βιομηχανία και ο τουρισμός.
Η είσοδος της Ελλάδας στην ζώνη του ευρώ υπονόμευσε τις Ελληνικές εξαγωγές προς τις χώρες εκτός της ευρωζώνης ενώ ενθάρρυνε τις εισαγωγές με αποτέλεσμα να καταστήσει αναγκαία την χρηματοδότηση των εμπορικών ελλειμμάτων με εξωτερικό δανεισμό και τελικά την χρεοκοπία αναπόφευκτη.
Τα μνημόνια δεν είναι τίποτε άλλο από προσπάθειες για την διατήρηση της Ελλάδας εντός της ευρωζώνης με τελικό σκοπό την πλήρη υποταγή της στον Γαλλογερμανικό Άξονα, καθόσον εθνική ανεξαρτησία χωρίς εθνικό νόμισμα δεν υπάρχει!

12. Πρωτογενής Τομέας της Οικονομίας
Ανασυγκρότηση του τομέα πρωτογενούς παραγωγής με κίνητρα για νέους αγρότες για την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων (ειδικά βιολογικής) και υψηλών προδιαγραφών παραγωγής και εμπορίας εκλεκτών και ακριβών προϊόντων προωθώντας την συνεργασία τεχνολόγων με τους παραγωγούς Γεωργίας, Κτηνοτροφίας, Μελισσοκομίας και Αλιείας και αναπτύσσοντας την προηγμένη συσκευασία που θα προωθεί και την ευεργετική επίδραση στην υγεία.

13. Νέες Τεχνολογίες
Ενίσχυση των καινοτομικών παραγωγικών επιχειρήσεων που εφαρμόζουν νέες τεχνολογίες στην πρωτογενή παραγωγή, την ναυτιλία, τις συγκοινωνίες, την ιατρική, την φαρμακοβιομηχανία, την αυτόματη ανακάλυψη και την σχεδίαση καινοτομικών προϊόντων.
Επίσης ενίσχυση παραγωγικών μονάδων για μη επανδρωμένα οχήματα, διαστημικές συσκευές, φωτοβολταικά νέας γενιάς, νανοτεχνολογικές συσκευές, ανεμο-γεννήτριες και κυματο-γεννήτριες νέου τύπου, ηλεκτρικά αυτοκίνητα, οπλικά συστήματα και συσσωρευτές.
Ενίσχυση επιχειρηματικών σχεδίων για συστήματα τεχνολογικής αναβάθμισης θαλαμηγών και πλοίων, συστήματα υποστήριξης ιατρικής διάγνωσης και θεραπείας, συστήματα κυβερνοασφάλειας υποδομών και συστήματα διακίνησης τροφίμων και άλλων εμπορευμάτων (logistics), ευφυή συμβουλευτικά συστήματα αντισεισμικού ελέγχου και διαχείρισης κρίσεων, όπως οικονομικού πολέμου, πυρκαγιών και άλλων φυσικών καταστροφών.

14. Πολιτισμός
Διατήρηση και αξιοποίηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος όλων των Ελλήνων και των μελλοντικών γενεών. Προβολή των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων με όλα τα μέσα σε όλο τον κόσμο. Δημιουργία επιστημονικών κέντρων έρευνας και διασκέψεων με την ενεργό συμμετοχή διεθνών προσωπικοτήτων παγκόσμιας εμβέλειας.

15. Τουρισμός
Τουριστική ανάπτυξη με στόχο όχι μόνο την ψυχαγωγία αλλά και την πνευματική μέθεξη των επισκεπτών. Έμφαση στην ποιότητα και όχι στο πλήθος των επισκεπτών.  Τουριστικές εγκαταστάσεις με σεβασμό στο περιβάλλον. Παροχή υπηρεσιών ποιότητος σε ανταγωνιστικές τιμές. Φορολογικό πλαίσιο και εργατική νομοθεσία που θα ενθαρρύνουν την ανάπτυξη των τουριστικών μονάδων προς όφελος όλων, επιχειρηματιών και εργαζομένων. Τέλος στο "βραχιολάκι" (all inclusive).

16. Περιβάλλον
-Διαφύλαξη της ελληνικής Βιοποικιλότητας με την απαγόρευση της εισαγωγής μεταλλαγμένων καλλιεργειών ξένων προς την Ελληνική Φύση και διαφύλαξη των ελληνικών σπόρων και ελληνικών φυλών οικόσιτων ζώων και πτηνών.
-Αποτροπή εξορύξεων σε περιβαλλοντολογικά ευαίσθητες περιοχές.
-Αυστηρή προστασία του μοναδικού ελληνικού περιβάλλοντος από την μόλυνση, την ρύπανση και τις πυρκαγιές ενισχύοντας τους αρμόδιους φορείς.
-Εντατική επεξεργασία των αποβλήτων και ανακύκλωση κάθε αξιοποιήσιμου υλικού που μπορεί να ανακτηθεί από αυτά.

17. Φυσικοί Πόροι – Δημόσια Περιουσία
-Απαγόρευση της ιδιωτικοποίησης φυσικών πόρων όπως ύδατα,  ενέργεια, ακτές, εδάφη φυσικού κάλλους, αρχαιολογικοί χώροι και δημόσιες υποδομές.
-Άμεση χαρτογράφηση -μετά από κάθε πυρκαγιά- κάθε καμένης δημόσιας έκτασης που θα κηρύσσεται αυτόματα αναδασωτέα και προστατευμένη περιοχή για τα επόμενα 20 χρόνια τουλάχιστον.
-Ανάκτηση αδαπάνως για το Δημόσιο της Δημόσιας Περιουσίας που έχει παρανόμως εκποιηθεί ή είναι απαραίτητη για την Εθνική Άμυνα και την Ασφάλεια της χώρας.
-Ποινική δίωξη όλων των ενόχων επιβλαβούς εκποίησης Δημόσιας Περιουσίας.

18. Ανανεώσιμες Ενεργειακές Πηγές
Πλήρης αξιοποίηση όλων των ανανεώσιμων ενεργειακών πηγών της Ελλάδας όπως  Ήλιος, Νερό, Απόβλητα, Αέρας, Γεωθερμία  και Κύματα.

19. Απόδημος Ελληνισμός
-Ενίσχυση της ενεργούς συμμετοχής του Απόδημου Ελληνισμού, που παραμένει εγκληματικά αναξιοποίητος από το σύνολο των κυβερνήσεων.
-Δυνατότητα ψήφου στους Ομογενείς που διατηρούν αποκλειστικά την Ελληνική υπηκοότητα και έχουν στενούς συγγενείς εδώ.
-Συνεργασία με την Ομογένεια με  τρόπο που προωθεί την πρόοδο της Ελλάδος και όχι μόνο μέσω εθιμοτυπικών και τουριστικών επισκέψεων συναισθηματικού ενδιαφέροντος.
-Κίνητρα για τον επαναπατρισμό όσων αποδήμων  θελήσουν να το κάνουν.
-Δημιουργία πυρήνων δράσης με οικονομικούς, τεχνολογικούς και πολιτισμικούς  σκοπούς με τους αδελφούς Έλληνες του εξωτερικού για να επενδύσουν  στα πάτρια εδάφη σε κοινές δράσεις με Έλληνες ανέργους.  

20. Μεταναστευτικό - Προσφυγικό
- Θεωρούμε πως όλοι όσοι έρχονται στη χώρα μας χωρίς πρόσκληση, είναι λαθροεισβολείς και τους διαχωρίζουμε σε 2 κατηγορίες. Τους πρόσφυγες πολέμου και τους οικονομικούς μετανάστες. Οι πραγματικοί πρόσφυγες πολέμου, καλύπτονται από διεθνείς νόμους και κανονισμούς και θα είμαστε αλληλέγγυοι. Για όλους τους υπολοίπους είμαστε αντίθετοι και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό και νόμιμο να σταματήσουμε αυτή την λαθροεισβολή. Ιδιαίτερη μνεία θα προβλέπεται για την προστασία των πραγματικά ανηλίκων και ασυνόδευτων ατόμων.
- Καταγραφή όλων των διαμενόντων αλλοδαπών και παροχή άδειας παραμονής ορισμένου χρόνου και επαναπατρισμός μετά τη λήξη αυτής στην πατρίδα τους.
- Αυστηρές ποινές σε όσους εργοδότες απασχολούν παράνομα ημεδαπούς ή αλλοδαπούς εργαζόμενους.
- Μόνον νόμιμη εργασία μεταναστών με καταβολή εισφορών και φόρων.
- Έλεγχος της εξαγωγής συναλλάγματος από αλλοδαπούς.
- Μονομερής κατάργηση του κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ ώστε μετανάστες οι οποίοι εισέρχονται στην Ελλάδα και κατόπιν μεταβαίνουν σε άλλη χώρα να ΜΗΝ επιστρέφονται πίσω στην Ελλάδα.

21.  Άμυνα - Ασφάλεια - Εκκλησία
- Αναβάθμιση του Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας με την παροχή ικανοποιητικών μισθών και του κατάλληλου εξοπλισμού.
- Μεγιστοποίηση της εγχώριας παραγωγής οπλικών συστημάτων με έμφαση στα πυρομαχικά και σε απόρρητο λογισμικό υπολογιστών για οπλικά συστήματα ασχέτως προελεύσεως του υλικού.
- Απαγόρευση της λατρείας μισαλλόδοξων δογμάτων που κηρύττουν τον σκοταδισμό η/και την εξόντωση των αλλοπίστων ώστε να προστατευθεί η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία των Ελλήνων.

22. Παιδεία και Έρευνα
Η Ανωτάτη Παιδεία στην Ελλάδα ενώ διαθέτει αξιόλογο διδακτικό και επιστημονικό προσωπικό (ΔΕΠ) και πολλοί απόφοιτοί της είναι περιζήτητοι στο εξωτερικό πάσχει από βασικές παθογένειες για την εξάλειψη των οποίων θέτουμε τους εξής στόχους:
Α) Πλήρης διαφάνεια στις εκλογές ΔΕΠ και ερευνητών.
Β) Διευκόλυνση της αξιοποίησης των πολλών και σημαντικών αποδήμων Ελλήνων επιστημόνων στα Ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά και Ερευνητικά Ιδρύματα.
Γ)   Ελεύθερη δημιουργία μη-κερδοσκοπικών ΑΕΙ.
Δ) Παραδειγματική τιμωρία των ενόχων ρύπανσης και καταστροφής των κτιριακών εγκαταστάσεων των  ΑΕΙ.
Ε) Έντονη διασύνδεση των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων με την πραγματική οικονομία.
Ζ) Δημιουργία ξενόγλωσσων  ΑΕΙ για την διάδοση του διαχρονικού Ελληνικού Πολιτισμού.
Η) Εξορθολογισμός και αποκομματικοποίηση της διοίκησης των ΑΕΙ.
Επίσης θέτουμε τους εξής γενικότερους στόχους:
- Αριστοτελική και Πατριωτική Παιδεία στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια.
- Ελληνική Παιδεία σε όλη την επικράτεια της χώρας.
- Απαγόρευση της Τουρκίας να παρέχει βιβλιογραφία του τουρκικού υπουργείου παιδείας σε όλα τα δημόσια σχολεία.

23.  Εξωτερική Πολιτική
Οι σχέσεις της Ελλάδας με τις άλλες χώρες πρέπει να βασίζονται στις αρχές "Πρώτα η Ελλάδα" και "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες" και όχι στο σημερινό δόγμα εθνικής υποτέλειας "Ανήκουμε στην Ευρώπη".
Μόνον οι δούλοι ανήκουν σε κάποιους αφέντες ενώ οι ελεύθεροι άνθρωποι δεν ανήκουν πουθενά και σε κανέναν! Σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα εξακολουθούμε να είμαστε ελεύθεροι πολίτες και δεν  είμαστε υπήκοοι και δούλοι κανενός!

24. Διευθέτηση των Διεθνών Οφειλών
Οι διεθνώς αναγνωρισμένες οφειλές άλλων κρατών προς την πατρίδα μας θα γίνουν άμεσα απαιτητές, όπως το Γερμανικό Κατοχικό Δάνειο και οι αποζημιώσεις για τον θάνατο 250.000 Ελλήνων από ασιτία λόγω της κατάσχεσης της εγχώριας αγροτικής παραγωγής από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.
Οι ήδη διεθνώς αναγνωρισμένες οφειλές του Γερμανικού Κράτους προς το Ελληνικό Δημόσιο ξεπερνούν τα 300 δις ευρώ!
Δεν θα παραλείψουμε ούτε την διεκδίκηση αποζημιώσεων από την Τουρκία για την γενοκτονία του Μικρασιατικού και του Ποντιακού Ελληνισμού και τη λεηλασία των περιουσιών του.
Αντιθέτως με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, εμείς θα απαιτήσουμε την άμεση καταβολή όλων αυτών των οφειλών αφού συγχρόνως τις εγγράψουμε στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού!

Εμείς ΚΙΝΗΣΑμε!
Έλα κι εσύ μαζί μας για ένα νέο 1821 και όλοι μαζί οι Έλληνες ως μια γροθιά να αγωνιστούμε για να σώσουμε την Ελλάδα από τους ξένους άρπαγες κατακτητές και τοκογλύφους καθώς και από τους γηγενείς πληρωμένους συνεργάτες τους και προδότες!
ΤΑ ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΣΑ:

========================================
Κατεβάστε το καταστατικό μας σε μορφή PDF
========================================
Επιστροφή στο περιεχόμενο